Isten éltesse!

2019.01.29. 14:30

Ma 74 éves minden bajuszok ura, Tom Selleck

A színész Magnumként vált világhírűvé, de felkérték Indiana Jones, sőt a Baywatch főszerepére is.

Magnum Magnum P.I. 1980 Tom Selleck. Collection Christophel © CBS /Universal Television

Tom Selleck 1945-ben Detroitban született. Apja ingatlanügynökként dolgozott, a család bizonytalan anyagi körülmények között, ám határozott értékrend szerint élt – indítja a színészről összeállított portrét a Petőfi Live.

Mint írják, a jó testfelépítésű Tom főként a sportoknak hódolt. Mivel baseballban és kosárlabdában is tehetségesnek bizonyult, sportösztöndíjat ajánlottak neki a Montanai Állami Egyetemen, amit ő visszautasított, mert a Dél-kaliforniai Egyetemre (USC) szeretett volna bejutni. Ami össze is jött neki, azonban sajnos ösztöndíjat nem kapott, a család pedig nem tudta finanszírozni a tanulmányokat, ezért Selleck egy ruhaboltban kezdett dolgozni.

Végül sikerült bekerülnie az egyetemre, ahol sikeresen üzleti diplomát szerzett. Mikor utolsó éves volt, csoporttársai rábeszélték, hogy jelentkezzen egy televíziós műsorba, a „The Dating Game”-be. Itt ajánlatot kapott, hogy szerepeljen egy Pepsi reklámban, hiszen pont kosarazni tudó egyént kerestek. Más reklámszerepekre is felkérték – itt még híressé vált bajusza nélkül látható:

Innen egyenes út vezetett a 20th Century Fox tehetségprogramjába – idézi fel a cikk. Mint írják, az egyetem elvégzése után meghívót kapott a katonaságba, majd onnan a Nemzeti Gárdába, ahol 1967 és 1973 között szolgált. Miután leszerelt ismét egy ruhaboltban kezdett dolgozni, és színészképzésekre járt, ugyanis a Fox közben szerződést bontott vele. Több sorozatban is kipróbálta magát, amik a próbaepizód után csődöt mondtak. Csak nem akart beindulni a színészi karrierje, pedig ekkor már a 30-as éveiben járt. Úgy tűnt, végleg fel kell adni álmait, amikor kapott egy megkeresést a Magnum P. I. sorozatba, ami végül meghozta Sellecknek a sikert, és amiből egészen pontosan 162 epizódot forgattak azóta és a mai napig megy a televíziókban. Később filmszerepeket is kapott, sőt, nem akármilyeneket utasított vissza – következzen néhány hihetetlen történet ezzel kapcsolatban!

No de most, hogy nagy vonalakban felvázoltuk a bajuszkirály életét, jöjjön 5+1 érdekesség róla, amiket nem valószínű, hogy tudtál!

1. Felkérték Indiana Jones szerepére, azonban a Magnum forgatási munkálatai miatt vissza kellett utasítania az ajánlatot.

2. Ha ez nem lenne elég, a Baywatch főszerepére is felkérték, azonban Tom nem akart szexszimbólum lenni, ezért a szerep David Hasselhoffra hárult.

3. Hiszitek vagy sem, de nem szeret edzőterembe járni, helyette saját avokádófarmján dolgozik, amit imád.

4. A Magnum utolsó forgatásán az összes bónuszából, amit kapott, ami 96 millió forint volt, a stábtagoknak vett ajándékot. Volt, aki luxuskocsit kapott, míg más luxusórát.

5. Ki gondolná, Tom még nem adott becenevet híres bajszának.

5+1. Amikor megjelent a Jóbarátok forgatásán, olyan üdvrivalgás tört ki a közönségben (mivel a sorozatot élő közönség előtt vették fel), hogy percekig állva tapsoltak az emberek. Amikor hazamentek a nézők, újra fel kellett venni a jelenetet, hogy használható legyen.

Borítókép: Tom Selleck Magnum szerepében.

Fotó: AFP / CBS / Universal Television / Collection ChristopheL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!