siker

2019.01.22. 06:12

Nemsokára kiderül, szurkolhatunk-e magyar filmnek az Oscarért

Két remek alkotás is az esélyesek között van.

Budapest, 2018. október 30. Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élõ festõ, látványtervezõ, animációs mûvész, Ezüst Medve-díjas rendezõ (k) a Ruben Brandt, a gyûjtõ címû animációs filmjének sajtóvetítése elõtt a budapesti Puskin moziban 2018. október 30-án. Mellette Miskolczi Péter producer (b) és Kurdy Fehér János forgatókönyvíró (j). Az akció-thriller a James Bond-filmek hangulatát idézi és szerepel a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára jelölt huszonöt alkotás között. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Közép-európai idő szerint ma délután hozza nyilvánosságra az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit.

A legjobb rövidfilmek mezőnyében Tóth Barnabás Susotázs című filmje is a legjobb öt közé kerülhet a szűkített listáról, a legjobb egész estés animációs filmek kategóriájában pedig egy másik magyar alkotás, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című műve esélyes erre.

A 24 kategória jelöltjeit két részletben ismertetik a Los Angelesben. Közép-európai idő szerint 14.20 perctől a férfi és a női mellékszereplő, a jelmez, a vágás, a filmzene, az animációs rövidfilm, az élőszereplős rövidfilm, a hangvágás és a hangkeverés kategória jelöltjeit hozzák nyilvánosságra, 14.30-tól pedig a férfi és a női főszereplő, az egész estés animációs film, az operatőri, a rendező, az egész estés dokumentumfilm, a rövid dokumentumfilm, az idegen nyelvű film, a haj és smink, a legjobb film, a vizuális effektusok, az adaptált és az eredeti forgatókönyv, a betétdal és a díszlet kategória jelöltjeit jelentik be.

A díjátadót, amelyen az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 91. alkalommal adják át, február 24-én tartják Los Angelesben.

Borítókép: A Ruben Brandt alkotói csapata: Miskolczi Péter producer, Milorad Krstic rendező, Kurdy Fehér János forgatókönyvíró

MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!