nem marad így

2019.02.26. 18:04

Többen voltak kíváncsiak a műsorvezető nélküli Oscar-gálára

A tavalyi rekordmélypont után idén 11 százalékkal nőtt a tévéközvetítés nézettsége Észak-Amerikában.

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Barbara Munker

A vasárnapi ceremóniát élőben közvetítő ABC televízió adatai szerint 29,6 millió észak-amerikai néző látta az Oscar-díjak átadását. Tavaly 26,5 millió néző volt kíváncsi a gálára, ehhez képest az idei nézettség 11 százalékos növekedést mutat.

Az amerikai filmakadémia Kevin Hart visszalépése után úgy döntött, hogy hosszú idő után először házigazda nélkül rendezi meg díjátadó műsorát. A műsorvezető pótlására számos közkedvelt filmsztárt kértek fel a díjak átadására. Köztük volt Daniel Craig, Julia Roberts és Helen Mirren is – emlékeztetett a BBC News.

Rob Mills, az ABC alelnöke elmondta, hogy miközben a show úgy látszik jobban működött házigazda nélkül, jövőre azért szeretnének ismét egy műsorvezetőt.

„Képzeljük csak el, mi történt volna, ha a borítékos malőr ebben az évben történik, és nincs műsorvezető” – vetette fel a Variety című szaklapnak nyilatkozva, arra utalva, hogy 2017-ben a győztes nevét rejtő borítékot véletlenül elcserélték, a gála színpadán a Kaliforniai álom című filmet hirdették ki a legjobb filmként, és csak percekkel később derült ki, hogy az Oscart a Holdfény nyerte.

„Nehéz elképzelni azt a pillanatot Jimmy Kimmel (műsorvezető) nélkül, aki képes volt úrrá lenni a káoszon” – fűzte hozzá az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!