mindent bevetett

2019.03.30. 20:50

Majdnem macskává változott Ian McKellen

A színész egészen merész lépésre szánta el magát, hogy elővarázsolja magából a kanapétigrist.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Massimo Valicchia

Előrehaladott állapotban van a Macskák forgatása, ezért eljött az ideje annak, hogy kiderüljön a filmmusical cselekménye. Nos, nem gyúrták az alapanyagot kalandfilmmé, megmaradt az eredeti szerkezet, amely a musical alapjául szolgáló versciklus struktúráját követi – írja a hirado.hu. T. S. Eliot 1936 és 1938 között vetette papírra a Macskák könyvének verseit, amelyekben a jellegzetes macskatípusokat mutatja be sok humorral, szerettei és önmaga szórakoztatására.

A filmmusical cselekményének keretét az évente megrendezett Karmincák Bálja szolgáltatja, amelyet Old Csendbenlenn celebrál. Az összegyűlt macskák mindegyike előadja élettörténetét fülbemászó dalok formájában.

A főszerepekben olyan nagy sztárok láthatók, mint Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen és az Oscar-díjas Jennifer Hudson.

Swift elárulta Ellen DeGeneres műsorában, hogy a szereplők speciális tréningen vettek részt a felkészülés során. „Érdekes élmény, ha az ember egész nap macska – mondta az énekesnő. – Valamennyien macskaiskolába jártunk, ahol pantomimművészek tanították, hogyan kell macskaként viselkedni. Különböző szituációkat próbáltunk el a macskák mindennapjaiból, gyakoroltuk a mozgást meg a fura fintorokat.”

Ian McKellen viszont nem volt elégedett magával. „Kerestem a belső macskámat, azt a lusta dorombolót, aki mindannyiunkban lakozik – mondta a The Graham Norton Show-ban. – Nem hiszem, hogy sikerült. Egy ponton oda jutottam, hogy macskakaját fogok enni, hátha előbújik belőlem a kanapétigris. Mivel a macskakajának jó szaga van, azt hittem, ízletes is – hát nem. Úgyhogy ez sem segített.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!