a rózsa neve

2019.03.04. 15:07

Sorozat készül Umberto Eco leghíresebb regényéből

Több mint harminc évvel Jean-Jacques Annaud A rózsa neve című filmjének bemutatása után Umberto Eco bestsellere televíziós sorozatként tér vissza John Turturro főszereplésével.

Le nom de la rose 1986 Real Jean Jacques Annaud Sean Connery Christian Slater. COLLECTION CHRISTOPHEL Neue Constantin Film / Cristaldifilm

Forrás: AFP / Neue Constantin Film / Cristaldi / Collection ChristopheL

Fotó: Collection Christophel

Az olasz-francia-német koprodukció nyolc, egyenként 52 perces epizódból áll. A Giacomo Battiato rendezésében készült sorozatot hétfőn kezdi sugározni az olasz közszolgálati televízió, kedden a francia OCS csatorna, májusban pedig Amerikában a Sundance TV tűzi műsorára.

A minisorozat hűen követi az 1980-ban megjelent, világszerte 50 millió példányban eladott regény történetét.

A középkori kolostorban játszódó produkcióban John Turturro alakítja Baskerville-i Vilmos ferences szerzetest,

akit Annaud filmjében Sean Connery játszott.

„A rózsa neve nagyszerű könyv: magában foglal egy thrillert, amelyet Annaud filmje elmesél, ám tartalmaz filozófiai vitát, a vallás és a hatalom viszonyáról, a szeretetről, a nőkről, az életről szóló fejtegetéseket is.

Amire egy kétórás filmben nincs idő, mi elmondhattuk” – fejtette ki a sajtó képviselőinek Gaicomo Battiato.

A 25 millió euróból (8 milliárd forintból) angol nyelven, javarészt a római Cinecittában forgatott sorozat főszereplője,

Turturro elmondta, hogy inkább nem is nézte meg Annaud klasszikusát, hogy a nagy előd ne befolyásolhassa.

A széria első forgatókönyvvázlatát egyébként a producerek szerint még Umberto Eco is látta és jóvá is hagyta 2016-ban bekövetkezett halála előtt.

Borítókép: Sean Connery és Christian Slater az 1986-os filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!