mindent a szerepért

2019.04.08. 10:48

Drasztikus sztárdiéták, amiket életveszély kipróbálni

Te képes lennél csak vizet inni, vagy épp kizárólag egy-két féle ételt fogyasztani hosszú időn keresztül?

The machinist 2005 Real Brad Anderson Christian Bale. Collection Christophel © FILMAX / Castelao Producciones / Canal+ Espana

Forrás: AFP / COLLECTION CHRISTOPHEL / Castelao Producciones / Filmax

Fotó: Collection Christophel

Ezek a sztárok megtették, méghozzá különböző filmszerepek kedvéért. Mindenki szeretne eredményesen és gyorsan lefogyni, ám vannak olyan módszerek, amiket nem érdemes követni.

Íme, a Mindmegette válogatása a nem mindennapi átalakulásokról:

FÓKUSZBAN A SÁRGARÉPA

Natalie Portman-nek sosem volt gondja az alakjával, ám a Fekete hattyú című film miatt mégis 9 kilót kellett fogynia ahhoz, hogy hiteles legyen a törékeny balerina szerepében. A színésznő ebben az időszakban keményen edzett és 16 órákat dolgozott, ráadásul nem evett mást csak sárgarépát, grapefruitot és mandulát. Ebben az időszakban tehát nem csak a szerepe szerint sanyargatta magát, hanem a való életben is.

Az alakításáért egyébként Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott. De több ízben is azt nyilatkozta, hogy nem csinálná újra a diétát.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mCmY7Q8wwts

CSAK ÍZESÍTETT VÍZ ÉS ZÖLDSÉG

Beyonce a Dreamgirls című film főszerepe kedvéért kezdett komoly önsanyargatásba, mivel 7 kilótól kellett megszabadulnia. Két hétig szinte csak vizet fogyasztott, citromlével, esetleg cayenne borssal és juharfa sziruppal ízesítve. Ami még szóba jöhetett, az a zöldség, de abból is csak nagyon kevés. Később az énekesnő is úgy nyilatkozott, hogy a siker ellenére sem vállalna még egyszer egy ilyen spártai kúrát. Nem attól álomlány valaki, hogy nádszálvékony alakja van.

MAXIMUM NAPI 500 KALÓRIA

Anne Hathaway-nek nem csak a hajától kellett megválnia A nyomorultak egyik fontos szerepe miatt, hanem bizony jó néhány kilótól is. Ehhez pedig drasztikus módszert választott. Egy átlagos felnőtt napi kalória bevitele 2000 kalória körül mozog, de ő csak napi 500-at fogyasztott. Hogy mit evett? Főként zabpelyhet, retket és humuszt.

Az alakításáért Oscar-díjat kapott, de a nehéz időszak nagyon megviselte. „Egészségtelen volt, hogy két hét alatt olyan sokat fogytam. Semmit nem tudtam akkor a helyes táplálkozásról. Testileg-lelkileg megfizettem ezért. Feszült, ideges voltam, elveszettnek éreztem magam. Az egészségemre is nagyon rossz hatással volt ez a gyors súlycsökkenés, állandóan beteg voltam.” – nyilatkozta később a színésznő.

ALMA ÉS TONHALKONZERV

Christian Bale-nek mindössze négy hónapja volt rá, hogy megszabaduljon 30 kilótól A gépész főszerepe miatt. Lehetetlennek tűnik, de sikerült. Azonban nem akárhogy, a napi energia bevitele nem mehetett 300 kalória fölé, amit úgy oldott meg, hogy napi egy almán és egy tonhalkonzerven élt és a folyadékbevitellel próbálta elnyomni az éhséget. Mindez mentálisan és fizikailag is nagyon egészségtelen.

CSAKIS FŐTT TOJÁS

Nicole Kidman abban a tekintetben kivétel, hogy ő nem egy bizonyos filmszerep miatt kezdett drasztikus diétába, hanem azért, hogy a szülése után gyorsan visszanyerje a súlyát és úgy térhessen vissza a kamerák elé. Mindehhez egy kíméletlen és kiegyensúlyozatlan módszert választott. Méghozzá azt, hogy csak főtt tojást fogyasztott, mindössze napi négy darabot: egyet reggelire, egyet ebédre és kettőt vacsorára.

A példák jól mutatják, hogy nem érdemes ahhoz mérni magad, amit a filmvásznon vagy a tévében látsz. A fogyás lehet fontos cél, de nem mindegy, hogy milyen áron. A szervezet számára lényeges a fokozatosság elve és egy olyan testsúly, amit utána meg tudsz tartani.

Borítókép: Christian Bale A gépész című filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!