királyi magánélet

2019.05.11. 18:31

Civil életet fog élni Harry herceg és Meghan hercegnő

Az esküvő után most a gyermekszületés körüli hagyományokon is változtatott Harry herceg és Meghan hercegnő.

Forrás: AFP/Pool

Fotó: Dominic Lipinski

A protokolltól eltérően Meghan hercegnő nem kórházban szült, a hercegi pár nem adott ki információt a születés időpontjáról és nem álltak ki a kamerák elé gyermekük megszületése után, hanem két nap elteltével egy Instagram posztban mutatták be a trónörököst – mondta Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó az M1 aktuális csatornán szombaton.

Ezzel szemben Katalin hercegnő, pár órával a szülés után megmutatta gyermekeit a kameráknak, azonban ők a trónöröklési sorrendben jóval előrébb vannak, mint Harry herceg hétfőn született fia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki a hetedik az utódlási sorrendben – mutatott rá a szakértő. Megjegyezte: a Mountbatten-Windsor nevet minden brit királyi sarj használja 1917 óta.

Mint elmondta, a hírek szerint a hercegi pár civil életet fog élni, teljes nevén fogják szólítani a most született gyermeket, sőt az ő királyi felsége titulust sem veszik igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!