hívatlan vendég

2019.07.11. 22:25

Éjszaka próbáltak meg besurranni II. Erzsébethez

A Buckingham-palota őrsége azonban résen volt, és lekapcsolták a betörőt.

Britain's Queen Elizabeth II bids farewell to King Willem-Alexander and Queen Maxima of the Netherlands during a Formal Farewell at Buckingham Palace in London on October 24, 2018, on the second day of the Dutch King and Queen's two-day state visit. (Photo by Christopher Furlong / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christopher Furlong

Egy 22 éves férfi július 10-én hajnalban mászott át a kerítésen a palota udvarába, míg a királynő az igazak álmát aludta a hálószobájában – írja a Bors.

A hívatlan vendég azonban csak a palota kapujáig jutott, azt ugyanis minden este bezárják. Az őrök akkor vették észre a betolakodót, amikor megpróbált bejutni az ajtón, ekkor azonban a férfi bemenekült előlük a bokrok sűrűjébe.

Az őrök a rendőrséggel közös akcióba kezdtek, és négy percen belül megtalálták a betolakodót, akit le is tartóztattak.

A lap szerint nem ez volt az első eset, hogy valaki megpróbált beszökni a királynőhöz az éj leple alatt. Michael Fagan 1982. július 9-én – szinte napra pontosan 37 éve – egészen őfelsége hálószobájáig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!