SPIRITS IN THE FOREST

2019.09.26. 09:19

Megváltoztatta a világot a Depeche Mode zenéje (videó)

November 21-én kerül a mozikba az együttesről szóló dokumentumfilm.

Forrás: dpa/AFP

Fotó: Soeren Stache

Az alkotásban a csapat 2017/2018-as Global Spirit turnéjából láthatnak részleteket a rajongók. A mozikban világszerte kizárólag november 21-én,

egy estén keresztül lesz látható a film,

mely összehozza a rajongókat a világ minden tájáról, hogy együtt ünnepeljék a Depeche Mode zenéjének és koncertjeinek hatását. Ezen az estén a SPIRITS in the Forest filmet több mint 2400 moziban vetítik majd Adelaide-tól Zágrábig, több mint 70 országban.

A rendező Anton Corbijn, a díjnyertes filmkészítő, aki hosszú ideje dolgozik együtt a művészekkel. A Depeche Mode: SPIRITS in the Forest leköveti a zenekar 2017/2018-as Global Spirit Tour turnéját, amelynek keretében több mint 3 millió rajongó előtt játszottak 115 koncerten, világszerte.

A film hat különleges Depeche Mode rajongó érzelmes történetének bemutatását ötvözi a turné utolsó állomásán, a híres berlini Waldbühne helyszínén rögzített koncertfelvételekkel, melyek nemcsak azt mutatják meg, hogyan és miért növekedett a zenekar népszerűsége folyamatosan karrierjük során, hanem

betekintést is enged abba, hogy a zenének milyen hihetetlen közösségépítő ereje van.

Hogyan és milyen mértékben képes segíteni az embereknek abban, hogy felülkerekedjenek a balsorsukon és milyen mértékben képes kapcsolatot teremteni különböző nyelvet beszélő, más helyen élő, más nemű és korú emberek között.

„Igazán büszke vagyok, hogy megoszthatom ezt a filmet és azt az értékes történetet, amit elmond” – mondta Dave Gahan, a Depeche Mode énekese. „Fantasztikus látni, hogy milyen különböző módokon gyakorolt hatást a zenénk a rajongóink életére.”

Martin Gore hozzátette: „A mai világ nagyon megosztó, nagy a felfordulás benne, a zene az az igazi erő, ami jobbra sarkallhatja és összehozhatja az embereket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!