Ami késik, nem múlik

2019.09.23. 18:11

Negyven évet várt a házassággal Franco Nero és Vanessa Redgrave (videó)

Az Európai Film Nagyköveteinek választották a sztárpárt.

Vanessa Redgrave és Franco Nero

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Claudio Onorati

Magyarországra látogatott a 77 éves, jégkék szemű western­sztár, Franco Nero és felesége, a 82 esztendős, Oscar-díjas színésznő, Vanessa Redgrave – írja a Bors.

A sztárpárt az Európai Film Nagyköveteinek választották a 16. Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

Nero ezzel kapcsolatban a lapnak adott exkluzív interjújában elmondta, a díjak azért fontosak, mert azt jelzik, jó munkát végeztek az életükben. Jó alakításokat nyújtottak, és az emberek szerették őket.

Franco Nero azt is elárulta, milyen a jó western. Szerinte egy jó politikai film lehet belőle. Az eredeti Django a mexikói emberek elnyomását mutatta be, Quentin Tarantino Djangója – amiben szintén kapott szerepet – pedig a feketékét.

Az olasz színész úgy véli, a sok olcsó vacak western miatt halt meg a műfaj. Azt tervezi, hogy egy új Django-filmet készít, már egy kiváló amerikai író dolgozik a forgatókönyvön.

Franco Nero és Vanessa Redgrave a hatvanas években ismerkedtek meg, évekig randevúztak, született egy fiuk, majd szétmentek. Redgrave többek között 15 évet élt együtt James Bond egyik megformálójával, Timothy Daltonnal. Végül évtizedekkel később újra egymásra találtak, sőt 2006-ban közel a hetvenhez össze is házasodtak.

Nero szerint ekkor volt itt az ideje, és mindenkitől elnézést kérnek az elnapolásért.

A világhírű színészházaspár szabadidejét Róma melletti otthonában tölti. Borral és olívával foglalkoznak. A gyermekeik és unokáik gyakran meglátogatják őket, ilyenkor játszanak, leginkább kártyázni szoktak.

Borítókép: Vanessa Redgrave és Franco Nero

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!