szívmelengető történet

2019.10.04. 10:28

A készülő mese biztosan a kicsik legújabb kedvence lesz

Az elrabolt jetikölyök hazajuttatásáról szóló animációs film a kritikusok tetszését is elnyerte.

Forrás: YouTube

Egy elrabolt jetikölyök hazajuttatásáról szól a DreamWorks Animation legújabb nagyszabású animációs filmje. A produkciót a Rottentomatoes kritikai portál ítészei 76 százalékosra minősítették, míg a közönség tetszési indexe 89 százalék, ami igen jó eredmény.

Az amerikai-kínai koprodukcióban készült családi filmet leginkább szívmelengető hangulata és parádés vizuális megoldásai miatt dicsérik, miközben eredeti poénjaival meg tudja újítani a „vigyük haza a veszélyeztetett állatot” témájú filmek régi műfaját.

Van olyan kritikus, aki egyenesen azt vizionálja, hogy a produkció feléleszti a jetifilmek hagyományát, korábban ugyanis több sikeres amerikai film készült a himalájai hegyi lényről, és a karakter a tengerentúli karácsonyi folklórba is beépült.

A jeti legendája egyébként az amerikai őslakosok és egyes ázsiai hegyi törzsek mitológiájából ered, és a különleges lényeket kutató kriptozoológiai társaságok listáján is előkelő helyen szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!