Rossz viszony

2019.10.03. 11:52

Beperelték a brit bulvársajtót Harry hercegék

A sussexi herceg szerint egyes lapok rendszeresen „mocskolják” feleségét. Attól tart, a történelem megismétli önmagát, és Meghan Diana hercegné sorsára juthat.

Sandringham, 2017. december 25. Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznõ érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévõ téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2017. december 25-én. (MTI/AP/Alastair Grant)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alastair Grant

Magánlevél törvénytelen közreadása miatt beperelte a Mail on Sunday című brit bulvárlapot Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

A sussexi herceg honlapjukon szerdán kiadott közleményében édesanyjára, a néhai Diana hercegnőre utalva azzal indokolta lépésüket, hogy „attól tart, a történelem megismétli önmagát”.

A hercegi párt képviselő Shillings ügyvédi iroda a londoni legfelsőbb bíróságra beterjesztett keresetében a vasárnapi bulvárlapot és anyacégét, az Associated Newspapers-t „magáninformációval való visszaéléssel, a szerzői jog és a brit adatvédelmi törvény megsértésével” vádolta amiatt, hogy 2018-ban, Harry herceg és Meghan hercegnő esküvője után közzétett egy kézzel írt levelet, amelyet a hercegnő apjának, Thomas Markle-nek írt.

Keresetükben azzal is vádolják a bulvárlapot, hogy hamis, lejárató történeteket tesz közzé rendszeresen a sussexi hercegnőről.

Szokatlanul éles támadást intézve a brit sajtó ellen Harry közleményében arról írt, hogy az ugyanúgy kezeli őt, mint egykoron édesanyját, az 1997-ben gépkocsibalesetben meghalt Diana hercegnőt, aki paparazzik elől menekülve vesztette életét.

„A legmélyebb félelmem az, hogy a történelem megismétli önmagát. Láttam, mi történik, ha valaki, akit szeretek, oly mértékben válik árucikké, hogy már nem valós személyként kezelik, látják őt. Elvesztettem az anyámat és most látom, ahogyan a feleségem ugyanezen erőteljes erőknek az áldozatává válik”

fogalmazott.

Harry szerint egyes lapok rendszeresen „mocskolják” Meghant, „hazugságok sorát teszik közzé róla”. Mint írta, nem maradhat tovább „néma tanúja felesége szenvedésének”.

Harry hercegnek és bátyjának, Vilmosnak régóta rossz a viszonya a sajtóval, amelynek reflektorfényében nőttek fel gyermekként, kamaszok voltak, amikor szüleik elváltak és édesanyjuk meghalt.

A Mail on Sunday szerdán közölte, hogy áll a kereset elé, kiáll az általa közöltek mellett.

„Határozottan tagadjuk, hogy oly módon megszerkesztettük a hercegnő levelét, hogy az megváltoztatta annak tartalmát” – írták.

Meghan hercegnő édesapja, Thomas Markle, aki az Egyesült Államokban és Mexikóban él, lánya tavalyi esküvője előtt többször tüntette fel negatív színben a hercegnőt. Paparazzitól pénzt fogadott el megrendezett fotókért és lemondta részvételét az esküvőn.

A Mail on Sunday által közzétett levélben, amelyet állítólag Thomas Markle adott tovább a bulvárlapnak, Meghan arra kéri apját, ne beszéljen a jövőben a bulvársajtóval róla, ne terjesszen hazugságokat.

Borítókép: Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznő érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévő téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2017. december 25-én

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!