fátyolos hang

2019.12.03. 15:55

Dido is fellép a VeszprémFesten

A brit énekesnő pályafutása során több mint 40 millió lemezt adott el.

British singer Dido performs on stage during an event marking the start of "Octobre Rose" (Pink October) or Breast Cancer Awareness Month, on October 1, 2019 in Paris. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Forrás: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Fotó: AFP

A brit popzenei szcéna egyik legsikeresebb előadója, Dido is fellép az idei VeszprémFesten július 15-én, a veszprémi História Kertben felállított nagyszínpadon.

A 17. VeszprémFest fellépői közül a szervezők legelőször Dido nevét hozták nyilvánosságra keddi közleményükben.

Mint emlékeztetnek, az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon, a veszprémi fellépés lesz tehát az első, ahol a magyar közönség élőben élvezheti egy teljes koncerten Dido érzelmes dalait.

Az énekesnő Florian Cloud de Bounevialle Armstrong néven született 1971-ben. Művésznevét édesanyjától kapta Karthágó mondabeli királynője, Didó után, zenei karrierjét pedig bátyja, a Faithless alapítótag Rollo Armstrong segítségével és támogatásával kezdte el.

Pályafutása során több mint 40 millió lemezt adott el, a brit énekesnők közül ő készítette minden idők legsikeresebb bemutatkozó albumát 2001-ben No Angel címmel, amely a mai napig 21 millió példányban talált gazdára, 35 országban platinalemez lett. A No Angel számos díjat – köztük az MTV EMA-t és Brit Awardsot – is hozott az énekesnőnek.

Következő anyaga 2003 őszén jelent meg Life For Rent címmel, amely az Egyesült Királyság zenetörténetének lejobban fogyó albuma lett. Egészen 2008-ig kellett várni a folytatásra, amikor harmadik stúdió albuma, a Safe Trip Home a boltok polcaira került.

Dido negyedik munkája 2013-ban látott napvilágot Girl Who Got Away címmel, és még ugyanebben az évben Greatest Hits című dupla válogatás lemezét is piacra dobta.

Legfrissebb, Still On My Mind című, 2019-es lemezén ismét együtt dolgozott testvérével, Rollóval. Az album kettejük elektronikus tánczene iránti vonzódását, a hiphop és folkgyökerek iránti szeretetét egyaránt tükrözi.

Dido zenei karrierjét többek között olyan slágerek jellemzik, mint a Here with Me, a Thank You, a White Flag, az If I Rise vagy az Eminemmel közös slágere, a Stan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!