Kínos

2020.01.23. 16:29

Az Aerosmith dobosát nem engedik játszani a Grammy-gálán

Helyén egy másik, beugró zenész szerepel.

(dpa) - Joey Kramer, drummer of the US rock group Aerosmith, attends a press conference on the occasion of the pregame show at the 38th Superbowl in Houston, Texas, USA, 30 January 2004.

Forrás: AFP

Fotó: DPA/AFP

Bírósági döntés született arról, hogy Joey Kramer, az idén 50 éves Aerosmith dobosa nem léphet színpadra zenekarával a most hétvégi Grammy-gálán Los Angelesben.

A messachusettsi fellebbviteli bíróság vezetője, Marc Gildea szerdán utasította vissza Kramer kérelmét, így a dobos nem játszhat zenekarával Los Angelesben. Sem pénteken, amikor az Aerosmith a MusiCares humanitárius díjat fogja megkapnia, sem pedig a vasárnapi Grammy-gálán, amelyen az együttes a Run DMC-vel közösen lép színpadra.

Helyén egy másik, beugró zenész szerepel.

Joey Kramer azért perelte be az Aerosmith másik négy tagját, mert azok úgy látták, a dobos nincs olyan állapotban, amely alkalmassá tenni a velük zenélésre. A történet előzménye, hogy Kramer tavaly tavasszal bokasérülést szenvedett, ami után fél évig nem játszott az Aerosmith-ben.

A csapat tavaly novemberi és decemberi las Vegas-i koncertjeire már visszatért volna, de a

zenésztársai úgy látták, a kiesett gyakorlási idő miatt nem számolhatnak vele.

A 69 éves dobost nemrég egy kínos újrameghallgatásra is kötelezték, de ez sem vitte előre a dolgokat.

„Nem volt olyan érzelmi és fizikai állapotban, hogy képes lett volna a kellő színvonalon teljesíteni a fellépéseken. Hiányoltuk őt, és többször bátorítottuk a visszatérésre, de ő maga sem érezte késznek magát erre” – fogalmazott közleményében az Aerosmith másik négy tagja, Steven Tyler énekes, Joe Perry és Bradley Whitford, valamint Tom Hamilton basszusgitáros.

A világhírű amerikai hard rock zenekar jövőre lesz ötvenéves, és jubileumi turnéja során Magyarországra is visszatér, huszonhat év után: az új Puskás Arénában fog fellépni július 24-én. Az Aerosmith a rockzene történetének egyik élő legendája: világszerte több mint 150 millió albumot adott el, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, négyszeres Grammy--díjas.

A zenekarhoz olyan hatalmas slágerek fűződnek, mint a Love in an Elevator, a Livin' on the Edge vagy a Cryin'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!