nem volt könnyű

2020.01.18. 16:24

Gwyneth Paltrow utóda megszenvedte az Emma forgatását

Új feldolgozás készült Jane Austen klasszikus komédiájához.

British-Argentine actress Anya Taylor-Joy poses on the red carpet arriving for the London Critics' Circle Film Awards in London on January 20, 2019. (Photo by NIKLAS HALLE'N / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Nehéz betelni az angol kosztümös vígjátékokkal, különösen, ha Jane Austen valamelyik klasszikusából készülnek. Ennek köszönhetően hamarosan mozikba kerül nálunk is az Austen regényéből készült Emma, amely egy különös szerelem történetét meséli el – írja a Híradó.

Maga a forgatás is különös volt a szereplők számára, mivel korabeli, azaz 19. század eleji kosztümöt kellett viselniük a hitelesség kedvéért. A címszereplő Anya Taylor-Joy kénytelen volt légzőgyakorlatokat végezni minden felvétel után, mivel a ráadott fűző minden oxigént kipréselt belőle, a szívszerelmét alakító Johnny Flynn pedig arra panaszkodott, hogy a keményített inggallér folyamatosan dörzsölte a fülét, ezért nem győzte krémezni a munkaidő végeztével.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=Hg7QrrD8veg&feature=emb_logo

A forgatás egyik érdekessége, hogy a cselekmény egyik pontján Emmának elkezd vérezni az orra, s a színésznő spontán módon valódi orrvérzést tudott produkálni. „Benne volt a forgatókönyvben, úgyhogy hibátlanul abszolválta” – mondta Flynn a Vogue magazinnak adott interjújában.

Taylor-Joy számára az volt az egyik legnagyobb kihívás az új Emma-adaptációval kapcsolatban, hogy ne nézze meg a korábbi feldolgozásokat, amelyekben Gwyneth Paltow, Illetve Kate Beckinsale alakította a hősnőt. „Teljesen kiakasztott volna, ha folyton az járt volna a fejemben, mások hogyan viselkedtek Emma bőrében” – mondta ugyancsak a Vogue-nak.

Az új Emma elkészítésére egyébként érdekes társaság gyűlt össze, mert különböző területekről érkeztek. Taylor-Joy sokat foglalkoztatott színésznő, 23 éves kora ellenére már 27 filmben szerepelt (pl. Üveg, Széttörve), Flynn viszont leginkább népzenével foglalkozik és színpadon szerepel. A rendező, Autumn de Wilde szintén zenész és divatfotós, bár ez már a harmadik filmje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!