Hollywood legnagyobb hatalmú embere

2020.02.26. 10:47

Meglepő elhatározás: távozik a Disney elnöke

Távozik a Diseny elnöki posztjáról Bob Iger, aki 2005 óta vezette a médiacéget, sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere – írta a BBC hírportálja Iger keddi közleményére hivatkozva.

Bob Iger, a Walt Disney amerikai társaság elnök-vezérigazgatója az Oroszlánkirály (The Lion King) című fotórealisztikus komputeranimációs film bemutatóján a Los Angeles-i Hollywoodban 2019. július 9-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Etienne Laurent

Iger azt írta,

a legjobb időben lép visza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek.

Nevéhez fűződik Rupert Murdoch szórakoztatóipari birodalma, a 21th Century Fox megvásárlása tavaly márciusban és a Disney streamingszolgáltatásának tavaly év végi elindítása.

A Disney korábbi óriásbeszerzéseit, a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm bekebelezését szintén ő irányította.

Az elmúlt 12 hónapban cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a cég vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom

mondta el Iger egy keddi konferenciatelefon alkalmával.

Iger ügyvezető elnökként a Disney-nél marad 2021 végéig, hogy a kreatív törekvéseit irányítsa.

Elhatározása meglepte az iparágat.

A Disney közölte,

Bob Chapeket nevezi ki utódjául, aki eddig a vállalatóriás vidámparkjait és termékeit felügyelte. Ő lesz az 1920-as években alakult cég hetedik elnöke.

A cég piaci értéke ötszörösére nőtt Iger elnöki idejében mondta el Susan Arnold, a Disney igazgatói tanácsának tagja.

Tavaly a világ legnagyobb mozis kasszasikereinek tízes listáján hét filmet készített a Disney. A cég új streamingszolgáltatójának már több mint 28 millió előfizetője gyűlt össze.

Borítókép: Bob Iger, a Walt Disney amerikai társaság elnök-vezérigazgatója az Oroszlánkirály (The Lion King) című fotórealisztikus komputeranimációs film bemutatóján a Los Angeles-i Hollywoodban 2019. július 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!