lebukva

2020.03.05. 10:08

Hamis útlevéllel kapták el Ronaldinhót

A brazilok aranylabdás labdarúgóját és testvérét Paraguayban állították elő.

Brazilian former football player and Teqballs ambassador Ronaldinho speaks during the annual Web Summit technology conference in Lisbon, Portugal on November 5, 2019. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Pedro Fiúza

A 39 éves, világbajnok játékos a vád szerint hamis dokumentumokkal lépett be a dél-amerikai országba. Őt és testvérét, Robertót egy hotelben állították elő.

Helyi lapértesülés szerint a testvérpár nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk.

 

Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján

„ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”.

„Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak” – jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot.

Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol egy gyermekeknek szóló jótékonysági programon venne részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!