Járvány

2020.05.19. 10:16

A King's Singers koncertjével megkezdődött a Drezdai Zenei Fesztivál

A koncertek folyamatosan, a nap 24 órájában megtekinthetők az interneten a fesztivál honlapján.

Online élő közvetítéssel kezdődött meg szombaton a King's Singers énekegyüttes koncertjével a Drezdai Zenei Fesztivál, amelynek teltházas koncertjeit le kellett mondani a koronavírus-járvány miatt.

A koncertek folyamatosan, a nap 24 órájában megtekinthetők az interneten a fesztivál honlapján, a YouTube-on, a Facebookon és a Music Never Sleeps NYC honlapon, így az egész világon láthatják, hallhatják a fellépéseket.

Szombat délután a brit együttes után a szintén brit Ukulele Zenekar adta elő Tom Waits és a Kraftwerk dalait. A zenészek többsége otthonából játszott.

A koncerteket Jan Vogler, a fesztivál igazgatója moderálta New York-i otthonából, Katja Riemann német színésznő segítségével, aki a Berlini Állami Operaházból jelentkezett be.

A fesztivál indulásakor már több mint 600 néző kapcsolódott az internetre Indiából, Indonéziából, az Egyesült Államokból, Belgiumból, Olaszországból, vagy az Egyesült Arab Emírségekből.

Vasárnap este ad koncertet Gil Shaham hegedűművész, Misa Majszkij csellóművész, Jamie Cullum énekes-dalszerző, Pape Diouf szenegáli zenész és a blueslegenda, Eric Clapton.

Borítókép: The King' Singers / facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!