86 éves volt

2020.05.18. 14:17

Meghalt a Modern család sztárja, Fred Willard

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Fred Willard amerikai komikus színész, író, aki improvizációs stílusának köszönhetően több mint 50 éven át mindig időszerű tudott maradni – írta az AP hírügynökség.

2015. április 26-án készült kép Fred Willard amerikai komikus színészről az Emmy-díjak átadási ünnepségén a kaliforniai Burbankban.

Forrás: MTI/Richard Shotwell/Invision/AP

Fotó: Richard Shotwell

A leginkább ismertté az áldokumentumfilmekben játszott szerepei tették: Rob Reiner A turné című alkotásában, Christopher Guest filmjeiben a Guffmanre várva, a Nem kutya, az Egy húron vagy az Oscar-vágy című vígjátékokban és A híres Ron Burgundy legendája című Adam McKay-filmben is láthatta a közönség.

Olyan tökéletesen tudta játszani a naivan ostobát, hogy időnként nem lehetett eldönteni: valóban csak játszik-e írta róla a dpa hírügynökség.

Fred szabadalmaztatta a figurát, aki nagyon jól érzi magát az idióta szerepében

mondta róla egyszer Christopher Guest.

Ritkán kapott főszerepet vagy akár jelentős mellékszerepet, de epizódszerepeivel gyakran ellopta a show-t. Többször is jelölték Emmy-díjra a Szeretünk Raymond és a Modern család című sorozatokban nyújtott alakításáért.

Willard Los Angelesben hunyt el helyi idő szerint péntek este. Halálhírét lánya, Hope Mulbarger közölte szombaton.

Borítókép: 2015. április 26-án készült kép Fred Willard amerikai komikus színészről az Emmy-díjak átadási ünnepségén a kaliforniai Burbankban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!