Járvány

2020.06.07. 17:25

Szabad utat kapott Hollywood az újrakezdésre

A munka június 12-től szigorú biztonsági és egészségügyi protokoll betartásával kezdődhet el ismét.

This handout picture released by the Colombian presidency's press office shows Colombian President Juan Manuel Santos (R) watching the filming of a scene of the Hollywood production 'Mile 22' on a street in Bogota on February 3, 2018. - Wahlberg and director Peter Berg are in the country to shoot the action scenes of the film 'Mile 22'. (Photo by HO / Colombian Presidency / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE-MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/COLOMBIAN PRESIDENCY/HO" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS-DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS-GETTY OUT

Forrás: HO / Colombian Presidency / AFP

Fotó: HO

Szabad utat adott Gavin Newsom kaliforniai kormányzó a zenei, televíziós és filmes produkciók újraindításához. A munka június 12-től kezdődhet a közegészségügyi hatóságok és az ágazati ajánlások útmutatásának betartásával.

A szórakoztatóipar produkciói csaknem három hónapja álltak le a koronavírus-járvány miatt. A hollywoodi filmstúdiók és az ágazati szakszervezetek június elején jelentették be, hogy teszteléssel és más egészségügyi szabályok betartásával folytatódhat a munka. A munkacsoport ajánlásait a New York-i és kaliforniai kormányzónak is eljuttatták.

A kaliforniai kormányzói hivatal pénteken kiadott közleménye szerint a helyi járványügyi adatok felülvizsgálatának tükrében a megyei közegészségügyi tisztviselők jóváhagyása után legkorábban június 12-től folytatódhatnak a produkciók. A járvány kockázatának csökkentésére a produkciók szereplőinek, a stábtagoknak és minden dolgozónak be kell tartani az előírt biztonsági és egészségügyi protokollt.

Az ágazat munkacsoportjának legfontosabb javaslatai között szerepelt a színészek és a stáb rendszeres tesztelése, egészségi állapotuk nyomon követése hőméréssel és más eszközökkel, továbbá a stábok részére a maszk viselését is javasolták.

Az új egészségügyi előírások az elemzők szerint a televíziós és filmes produkciók napi forgatási költségeit akár 10-20 százalékkal is növelhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!