már temetnék

2020.09.18. 06:30

A Harry Potter szerzőjének halálhírét keltik transznemű aktivisták

J. K. Rowlingot, a világhírű írónőt újra elővették a transzgenderpártiak, most éppen egy olyan regényének cselekménye miatt, amelyben egy nő eltűnésének hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkos alakja sejlik fel. A Rowling-ellenes kampány most jóval durvábbnak tűnik, mint a korábbi: azt terjesztik ugyanis az írónőről, hogy meghalt.

British author J. K. Rowling attends HBO's "Finding The Way" world premiere at Hudson Yards on December 11, 2019 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Rowling haláláról szóló, gyalázkodó kommentekkel árasztották el a Twitteren a #RIPJKRowling (nyugodj békében, J. K. Rowling) hashtaget. A Harry Potter alkotójának állítólagos halálával kapcsolatban közzétett bejegyzések egyes szerzői óvatosabban fogalmaznak, ők „csak” azt állítják, hogy „hivalkodó transzgyűlölete” miatt elpusztította saját karrierjét – közölte a V4NA hírügynökség.

A kamu Rowling-emlékoldalak és a Twitter-felhasználók a sértő megjegyzéseken túl durva képi tartalmakat is közzétettek, többek között egy beteg patkány fényképét is azzal a megjegyzéssel, hogy az az utolsó kép, amelyet az íróról készítettek a halála előtt. Egy Facebook-felhasználó azt írta: „Rohadj meg a pöcegödörben, te ronda, transzfób sz.r! Senkinek sem fogsz hiányozni.”

" target="_blank">#RIPJKRowling can’t believe she died... this was the last picture that was taken of her before she passed😢 pic.twitter.com/YSEkG53DKJ

— sebby (@ag6dreamer) " target="_blank">September 14, 2020

A közösségi oldalakon különösen aktív orosz felhasználók viszont jellemzően Rowling pártját fogják – számol be róla a Russia Today orosz kiadása. A felhasználók közül többen azt kérdezik, milyen toleranciáról beszél a „másik oldal”, ha egyetlen alternatív vélemény, mint Rowlingé, zaklatáshoz vezet. Van, aki egyenesen őrültnek nevezi a Rowling állítólagos halálhírével kapcsolatban mocskolódókat.

Az írónő elleni friss gyűlölethullámot új, Troubled Blood című, álnéven írott bűnügyi regénye váltotta ki, amelyben egy nő titokzatos eltűnése hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtenek. A korábbi, valamivel visszafogottabb botrány amiatt következett be, mert Rowling megosztott egy cikket, amely arra szólított fel, hogy a koronavírus-járvány után teremteni kell egy egyenlőbb világot azon „emberek” számára, akik menstruálnak. Az írónő a cikk alatt ironikusan egyértelműsítette, hogy az „ilyen embereket” általában nőknek nevezik. A szerző ezután hiába próbálta kifejteni álláspontját vagy hangsúlyozta a transzneműekkel való szolidaritását, a felháborodást nem lehetett csitítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!