licit

2020.09.25. 19:16

Beatles-relikviákból rendez árverést a Sotheby's

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik.

The Beatles (l-r) George Harrison, Paul McCartney, John Lennon and in the background Ring Starr at the drums, perform in Circus Krone in Munich on the 24th of June in 1966 in front of German audience. Paul McCartney will celebrate his 60th birthday on the 18th of June in 2002.

Forrás: AFP

Fotó: DPA/AFP

A Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából online árverést rendez szeptember utolsó hetében az együttes relikviáiból a Sotheby's aukciósház.

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik, kezdve első, aláírt kislemezükkel, az 1962-ben kiadott Love Me Do egy példányával, amelynek értékét 15-20 ezer fontra becsülik a szakértők.

Licitálni lehet John Lennon jellegzetes szemüvegeinek egyikére, amely a várakozások szerint akár 30-40 ezer fontért is elkelhet, vagy arra az iskolai papírlapra, amelyen feljegyezték, ha rosszul viselkedett az iskolában.

Egy 1966-ban készült Cartier óra is szerepel a tételek között, amely Brian Epsteiné, a banda menedzseréé volt, és akinek 1967-ben bekövetkezett halálát kulcstényezőnek tartják poptörténészek a liverpooli együttes felbomlásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!