Ország-világ

2020.11.13. 13:50

Nyolc csecsemő meggyilkolásával vádolnak egy nővért

Nyolc csecsemő meggyilkolásával vádolnak egy nővért az Egyesült Királyságban. A 30 éves Lucy Letby csütörtökön áll bíróság elé.

Forrás: Shutterstock

Nyolc csecsemő meggyilkolásával és tíz gyilkossági kísérlettel vádolnak egy nővért az angliai Chesterben. Lucy Letby csütörtökön áll bíróság elé – írja a Mirrorra hivatkozva az Origo.

A rendőrség még 2017-ben kezdett vizsgálódni a chesteri kórházban, kezdetben 15 csecsemő 2015 júniusa és 2016 júniusa közötti időszakban történt halála után nyomoztak.

Később azonban már 17 halálesetet és több gyilkossági kísérletet vizsgáltak

A 30 éves Letbyt először 2018-ban tartóztatták le, majd többévnyi nyomozás után kedden újra őrizetbe vették. A nőnek várhatóan csütörtökön kell megjelennie a warringtoni bíróságon.

Paul Hughes nyomozó azt mondta, hogy a nő addig is őrizetben marad, és együttműködik a hatóságokkal. A hatóságok a nő házát is átkutatták.

Egy helyi újságnak adott 2013-as interjújában Letby azt mondta, hogy 2011-ben végzett a Chesteri Egyetemen gyermekgondozóként, ezután helyezkedett el az osztályon, ahol már korábban is dolgozott tanulóként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!