Több mint 7 milliárdan látták

2020.11.03. 00:50

Vége a Despacito uralmának! Ez az idegesítő gyerekdal lett minden idők legnézettebb videója

Egy tíz éves kisfiú énekli azt a gyerekdalt, ami több mint három év után tudta megdönteni a Despacito uralmát. A fülbemászó dallammal amúgy rabokat is kínoztak már. Nem vicc!

Forrás: origo

A 2017-es világslágert, a Puerto Rico-i Luis Fonsi és Daddy Yankee Despacitó-ját most taszította le a legnézettebb YouTube-videó trónjáról egy dél-koreai gyerekdal. Ugyanis a Pinkfong Baby Shark című slágere vezet jelenleg a YouTube-ra töltött videók nézettségi versenyében.

A Baby Shark több mint négy évvel a feltöltése után érte el a rekordnak számító, már több mint 7 milliárdos nézettséget. A régóta gyerekdalként ismert sláger eredeti szerzője ismeretlen. Globális jelenséggé azt követően vált, hogy Hope Segoine tíz éves koreai-amerikai énekes elénekelte. Az oktatási anyagokkal foglalkozó Pinkfong cég készített videót a dalhoz, mely először Délkelet-Ázsiát, majd az Egyesült Államokat és Európát is meghódította. Nézettségi rekordjának kulcsa valószínűleg ott keresendő, hogy elég egyszerű, könnyű ismételgetni...

A brit slágerlistán a hatodik, az amerikain a 32. helyig jutott a Baby Shark. A fülbemászó dallam nyomán slágertermékek sora, a Baby Shark-ot megidéző könyvek és egyéb tárgyak, emellett számos feldolgozás született. Elkészítette remake-jét Luis Fonsi is, a koronavírus-járvány idején pedig elterjedt a kézmosásra buzdító változata is.

Az elmúlt hónapban azért került a figyelem középpontjába a dal, mert egy oklahomai börtön három dolgozóját kegyetlenséggel vádolták, mivel állítólag megbilincselt fogvatartottakat arra kényszerítettek, hogy két órán keresztül a Baby Shark-ot hallgatva álljanak. David Prater kerületi ügyész szerint az ismétlődő dal „aránytalanul nagy stresszt jelentett a fogvatartottak számára, akik nagy valószínűséggel már így is szenvedtek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában