majdnem meghalt

2021.01.05. 15:10

Azzal küldték haza a kórházból, hogy egyen több joghurtot – műtéttel mentették meg az életét

Hatalmas hibát követtek el az orvosok. Ha időben észreveszik, hogy rákos, aligha küldik haza annyival: egyen joghurtot, majd attól jobban lesz.

Forrás: Shutterstock

Évekkel ezelőtt kezdődött annak az asszonynak a kálváriája, aki puffadás miatt kereste fel a háziorvosát.

Akkor némi táplálkozási tanáccsal küldték haza, mondván: nincs semmi komolyabb gond – hónapokkal később azonban már a méhét kellett kivenni, hogy megmentsék az életét – írja a Bors.

Az angliai Surrey-ben élő Dafina Malovska 2014-ben négy alkalommal is felkereste a háziorvosát, mert nem érezte jól magát, puffadt, a hasa feszült – a dokik azonban minden egyes látogatásnál megnyugtatták, hogy nincs semmi komolyabb baj.

Alighanem glutén intoleranciája van, de ha probiotikus joghurtot eszik, majd jobban érzi magát.

Dafnia állapota azonban egy cseppet sem javult – amikor pedig két menszesz között is elkezdett vérezni, felkereste a nőgyógyászát, aki sokkoló felfedezést tett:

félkilós tumor nőtt a méhében.

Noha a most 39 éves nőt négy nappal később megműtötték, második stádiumú leiomyoszarkómája eddigre már átterjedt a petefészkére is, így egyetlen esélye a túlélésre egy újabb műtét volt: teljes méheltávolítás. Ráadásul a betegség állapota és ritka típusa miatt a petesejtjeit sem fagyaszthatták le – így sajnos minden esélye elveszett, hogy valaha édesanya lehessen.

Dafina Malovska –

jelenleg is azért kampányol, hogy a nők rendszeres szűrővizsgálatait minél hamarabb és minél szélesebb körben kezdjék el

– arról is beszélt: noha hálás annak, hogy itt lehet, életben van, 39 évesen nem kéne olyan állapotban lennie, amilyenben van.

– Minden nap meg kell küzdenem a korai menopauza következményeivel: a hőhullámokkal, az éjszakai izzadással, a hangulatingadozásokkal, a szárazsággal és a csökkent csontsűrűséggel. Még csak 39 vagyok! – magyarázta, arra utalva: az életmentő műtét egyet jelentett a menopauza mesterséges előrehozatalával.

– De boldog vagyok, hogy itt lehetek és megoszthatom a történetemet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!