Bulvár-celeb

2021.04.24. 07:05

Látogatók gyilkoltak meg egy jegesmedvét az állatkertben

Egy 25 éves jegesmedve pusztult el reggelizés közben, miután lenyelt egy gumilabdát.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Elpusztult egy hím jegesmedve az orosz Jekatyerinburg városában található állatkertben, miután lenyelt egy látogató által bedobott gumilabdát – írja a TV2 Tények.

Umka, a 25 éves medve egész egyszerűen összeesett reggelizés közben hétfő reggel. Gondozója azonnal a segítségére sietett, ám már késő volt – számolt be róla a jekatyerinburgi állatkert.

A boncolás során egy gumilabdát találtak a gyomrában, amely a halálát okozta. Az állatkert dolgozói összetörtek a sokkoló hír hallatán, és úgy gondolják, hogy egy látogató dobhatta be a játékot a jegesmedvének.

A jegesmedve párja, Aina nagyon nehezen viseli társa halálát – állítják a gondozók.

25 évet élt, egy gumilabda okozta a vesztét
Fotó: Shutterstock

„Aina nagyon szomorú, egy helyen élt Umkával és rengeteg időt töltöttek együtt. Nem túl gyakori, hogy a jegesmedvék ennyire közel kerüljenek egymáshoz a felnőtt életük során” – számolt be róla egy gondozó.

Az állatkert illetékesei nem tervezik felkutatni a jegesmedve gyilkosát, de alaposabb felügyeletet kap Aina a jövőben.

Umka 1998-ban került az állatkertbe. Anyját az orvvadászok ölték meg, amikor még kölyök volt. Árvává válását követően egy falka utcakutya is megtámadta Umkát miközben étel után kutatott.

Ezt látva mentették meg az életét a helyiek, akik ezután átadták a jegesmedvét az állatkertnek.

Címkék#jegesmedve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!