Bulvár-celeb

2021.05.28. 12:50

Ez példátlan! Idegenek is bekerültek Fülöp herceg végrendeletébe

Nemcsak a családtagokra gondolt a halála előtt Edinburgh hercege, így a rokonokon kívül másnak is jutott a többmilliárdos vagyonából.

Queen Elizabeth II, and Prince Phillip, Duke of Edinburgh walk through the Norman Porch of the Palace of Westminster after the State Opening of Parliament on May 8, 2013 in London. British Prime Minister David Cameron pledged a fresh clampdown on immigration in the Queen's Speech, seeking to bolster his right-wing credentials against the rise of the UK Independence Party (UKIP). AFP PHOTO/POOL/DAN KITWOOD (Photo by Dan Kitwood / POOL / AFP)

Forrás: AFP / Dan Kitwood

Fotó: AFP

Arról már szóltak hírek, hogy egyes kedves vagyontárgyát melyik unokájára hagyta Fülöp herceg, de most kiszivárgott a Buckingham-palotából, hogy mi lett a nagyjából 12 milliárd forintnak megfelelő vagyona sorsa – írja a Ripost.

A legtöbb pénzt II. Erzsébetre hagyta, a legkedvesebb szervezetei is kaptak egy-egy búcsúadományt, és a három kedvenc emberének is nagyobb pénzösszeget adott. A személyi titkára, Archie Miller-Bakewell; az inasa, William Henderson; illetve a komornyikja, Stephen Niedojadlo mind nagyon közel álltak Fülöphöz,

már-már barátok voltak. Ez a három férfi mindent félretéve szolgálta a herceget az utolsó éveiben, ezt pedig szerette volna egy tekintélyes összegű örökséggel megköszönni.

Hasonlóra még soha nem volt példa a brit uralkodóház történelmében.

De a személyzet többi, őt kiszolgáló tagjáról sem feledkezett meg. Mindegyiküknek dedikálta az egyik hivatalos portréját, és a fényképek hátuljára személyre szóló köszönőlevelet írt utolsó heteiben. Ez pedig nemcsak figyelmes gesztus, egy ilyen levélnek ugyanis óriási eszmei értéke van, sőt a gyűjtök elképesztő összegeket fizetnek ki értük, ha valaki esetleg megválna a saját példányától.

Erzsébetre hagyta vagyona legnagyobb részét
Fotó: AFP

 

A bennfentes megemlítette a családtagok örökségét is. Edinburgh hercege azt írta a végrendeletében, hogy a gyerekei a magánkönyvtára és a többi gyűjteménye bármelyik részét elvihetik, amit csak szeretnének. Az unokáknál bőkezűbb volt, de őket már évekkel ezelőtt „kifizette”, hogy mentesüljenek az örökösödési illeték alól. Így

Harry is magkapta a maga részét, még mielőtt megkezdte volna a királyi család lejáratását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!