Bulvár-celeb

2021.06.10. 15:05

Ma lenne száz éves Fülöp herceg – megható, mit tett Erzsébet királynő

A herceg tiszteletére, egy róla elnevezett rózsát nemesítettek. II.Erzsébet pedig a kert legszebb részére ültette el, így ünnepelte egykori férje 100. születésnapját és tisztelgett az emléke előtt.

Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A herceget február közepétől 28 napig kórházban kezelték az udvar által közelebbről nem részletezett fertőzéses betegség és szívproblémák miatt, azonban még hazatérhetett otthonába.

A királynő nagyon meghatódott a különleges rózsától
Fotó: AFP

 

Fülöp június 10-én töltötte volna be századik életévét.

A brit királyi család természetesen megemlékezett Fülöp herceg születésnapjáról.

II. Erzsébet királynő a múlt héten kapott egy most nemesített, Edinburgh-i herceg elnevezésű rózsát Fülöp emlékére, amit a windsori kastélyban, a keleti terasz kertjében ültettek el.

Kedvenc erkélyéhez közel ültette el a férje tiszteletére nemesített virágot
Fotó: AFP

 

Minden egyes eladott rózsából származó adomány az 1956-ban a királyi fensége által megalapított Edinburgh-i herceg díjhoz és alapítványához megy.

Ez az Edinburgh hercegének nevezett rózsa, amely Fülöp születésének századik évfordulójának állít emléket. Egy emlékrózsa azokért a csodálatos dolgokért, amelyeket életében tett, és amelyekre mindenkinek emlékeznie kell

– mondta a nemesítő, Keith Weed II. Erzsébetnek, hozzátéve, hogy a hideg tavasz miatt a virág még nem tündököl teljes pompájában, de mutatott neki egy képet arról, hogyan fog majd kinézni. A királynő csodálatosnak nevezte a növényt és nagyon meghatónak, ezt a gesztust.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában