Bulvár-celeb

2021.09.11. 15:23

Megható videó: vastapssal búcsúztatta a tömeg Jean-Paul Belmondót

A temetési szertartás zártkörű volt, csak a család és a meghívottak vehettek részt, de a rajongók közül több százan összegyűltek, hogy egy nagy taps kísérje a temetőbe a legendát.

France Paris 21-09-09 Anonymous people pay tribute to Jean-Paul BELMONDO from the esplanade of Invalides where the ceremony is broadcasted on big screen.France Paris 21-09-09 Anonymous people pay tribute to Jean-Paul BELMONDO from the esplanade of Invalides where the ceremony is broadcasted on big screen. By Rudy-Olivier BENTO France Paris 21-09-09 Des anonymes rendent hommage a Jean-Paul BELMONDO depuis l esplanade des Invalides ou la ceremonie est diffusee sur grand ecran. Par Rudy-Olivier BENTO (Photo by Rudy-Olivier Bento / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP / Hans Lucas

Fotó: Hans Lucas via AFP

Párizsban az Invalidusok kertjében hivatalos állami gyászszertartáson búcsúztaták csütörtökön. Pénteken pedig a párizsi Saint-Germain-des-Prés templomában tartották meg a temetését, ahol több francia művész is a családdal gyászolt.

Egyébként csütörtök este az Invalidusok kapui megnyíltak mindazok előtt, akik Belmondo koporsója előtt szerették volna tiszteletüket leróni. Az emberek órákig álltak sorba, hogy végső búcsút vegyenek a legendás színésztől.

Pénteken azonban már kordonokkal vették körül a temetési szertartás helyszínét, mégis hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy elbúcsúzzon a franciák büszkeségétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!