Nem tudták megmenteni

2022.07.04. 05:03

Négy kacsatojás végzett az életerős férfivel

Olyan súlyos mérgezést kapott az idős férfi, hogy az orvosok nem tudták megmenteni.

Egy nyugdíjas brit férfi vidéken, egy családi kirándulás alkalmával hat kacsatojást vásárolt. Másnap két tojást is megevett a teájához. Két nappal később pedig úgy döntött, hogy még két tojást megsüt magának, mert nagyon ízlett neki - írja a Bors.

Felesége, Cheryl elmondta, hogy néhány nappal később arra ébredt, hogy férje éjszaka hasmenéssel és hányással küzd. Kihívta hozzá a mentőt, akik néhány tanáccsal látták el őket, de kórházba nem vitték. Másnap azonban még mindig rosszul volt a férfi.

Több mint egy héttel később a 65 éves Niptoon Tavakoli testén foltok jelentek meg, az ajkai és a körmei pedig kékre színeződtek. Felesége vérmérgezésről tartva ismét mentőt hívott.

– Úgy bántak vele, mint egy nyűgös öregemberrel. De aggódtam, hogy ez komolyabb. Nagy fájdalmai voltak – nyilatkozta Tavakoli asszony, aki elmondta, hogy a sürgősségi osztályon ismét várniuk kellett, de ekkorra a férje ajkai és körmei megfeketedtek.

Kiderült, a négy kacsatojástól súlyos szalmonellamérgezést kapott. A szakorvosa azt mondta: soha nem látott még ennyire súlyos szalmonellás esetet. A 65 éves férfi végül két hónappal azután, hogy megbetegedett, a kórházban elhunyt.

Az eset körülményeit feltáró meghallgatáson a zokogó feleség azt állította: Niptoon jól megsütötte a kacsatojásokat, mert nem szerette folyósan. Tavakoli asszony hozzátette: amikor rájött, hogy a tojás lehet a felelős, a maradék kettőt bevitte a kórházba elemzésre, majd kidobta a főzőeszközöket.

– Úgy éreztem, mintha időzített bombák ketyegnének a házamban. Pedig előtte soha nem láttam még ilyen fittnek, mint amilyen volt. Boldog volt. Élvezte az életét. Sok terve volt – tette hozzá a gyászoló asszony.

Várhatóan a napokban fog ítélet születni, hogy kiderüljön, kinek a hibájából következett be a tragédia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!