Bulvár-celeb

2022.11.03. 11:35

Nagyon beteg: szőnyeget készíttetett halott kutyájából egy család

A család úgy próbálja feldolgozni szeretett házi kedvencük elvesztését, hogy szőnyeget készítettek belőle. Rendkívül megosztó ötlet, de nincsenek vele egyedül. Egyre többen őrzik így a háziállatuk emlékét, vagyis nem csak az emlékét...

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bankrx

Az ötlet, hogy házi kedvencünk emlékét taxidermiával, vagyis kitöméssel őrizzük meg, biztosan sokakat elborzasztana. Egy ausztrál család ugyanakkor állandó helyet biztosít otthonában szeretett golden retrieverének, még halála után is – írta az UNILAD nyomán a tenyek.hu.

A Chimera Taxidermy nevű cég tulajdonosa, Maddy elmagyarázta, hogy 

a halott állatok preparálása egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

„Néhány inkább szentimentális emlék, mások az ágyukban pihenve vannak kiállítva, vagy úgy, ahogy a gazdák szeretnék. A kisállat-taxidermia csak az elmúlt öt évben vált igazán népszerűvé, így ez egy nagyon új dolog a legtöbb ember számára” – mesélte a Yahoo! Newsnak a nő. A cég Instagram-oldalán megosztott felvételen látható, hogy a golden retrieverből lett szőnyegen még a kutya karmait is meghagyták.

„A bundát cserzetté és bőrré alakították, hogy a szőrzet ne hulljon ki” – tette hozzá a nő.

A kommentelők nagyon vegyesen reagáltak a látványra, többen azt írták, hogy kifejezetten szép szőnyeg lett az állatból. Mások azonban döbbenetüket fejezték ki, miszerint ők sosem tudnák ilyen módon feldolgozni házi kedvencük elvesztését.

Maddy szerint háziállatokkal dolgozni a legnehezebb, de örül, hogy segíthet a gyász feldolgozásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!