Bulvár-celeb

2022.11.21. 05:00

Papokat alkalmaz a NASA egy esetleges ufóinvázió esetére

A Nemzeti Repülési és Űrkutatási Hivatal vallási szakértőket kért fel, hogy készítsék fel a Földet az idegenekkel való találkozásra.

Illusztráció: Shutterstock

Dr. Michael Wong a washingtoni Carnegie Tudományos Intézettől és dr. Stuart Bartlett, a Kaliforniai Műszaki Intézettől azonban úgy vélik, hogy idegenek még soha nem jártak a Földön, és felállítottak egy hipotézist, hogy miért – írja a Bors.

Az asztrobiológusok úgy vélik, hogy azok az idegen fajok, amelyeknek úgy kellett volna fejlődniük, hogy az univerzumon keresztül más világokba utazzanak, nem tették ezt, mert elérték a „szingularitás” nevű válságpontot. 
Dr. Wong és Dr. Bartlett elmagyarázta, hogy van még remény. 

A kiégéshez közel álló világokat könnyebben felfedezhetjük, mert az általuk használt energia meglehetősen egyértelmű jelzésként működik.

Forrás: Shutterstock

A NASA tudósainak egy csoportja szerint viszont egyszerűbb a válasz arra, hogy miért nem jöttek hozzánk idegenek. A szakértők szerint azért, mert már kiirtották magukat. 

Érvelésük szerint az intelligens társadalmak hajlamosak kiirtani saját magukat, és az emberi faj lehet erre a következő példa.

A NASA 24 teológus tanácsát és szakértelmét vette igénybe, hogy segítsen megjósolni, hogyan reagálnának a világ különböző részeiről származó kultúrák és vallások az idegenekkel való érintkezésre. 2014-ben a Princeton Egyetem New Jersey -i Teológiai Kutatóközpontja (CTI) 1,1 millió dolláros támogatást kapott, és a kutatás most itt zajlik.

Forrás: Shutterstock

A NASA Asztrobiológiai Intézetének egykori vezetője, Carl Pilcher kifejtette, a teológusokat azért vonták be, hogy áthidalják a tudomány és a vallás közötti szakadékot, hogy „megfontolják a 20. század végi (és a 21. század eleji) tudomány eszközei alkalmazásának következményeit”. Pilcher úgy véli, „elképzelhetetlen” azt gondolni, hogy a Föld az egyetlen bolygó, ahol életformák élnek, „amikor több mint 100 milliárd csillag van ebben a galaxisban és több mint 100 milliárd galaxis van az univerzumban”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!