Bulvár-celeb

2023.02.27. 06:30

Csaknem egy hónapig sodródott a tengeren egy férfi, egy üveg ketchup tartotta életben

Az egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalat most szeretné megtalálni a bátor hajóst.

Illusztráció: Shutterstock

Követői segítségét kéri a Heinz, hogy megtalálja azt a férfit, aki 24 napot töltött a nyílt vízen sodródva hajójában, és csak ketchupön, levesporon és fűszereken élt – írja a Mindmegette.hu.

A 47 éves Elvis Francois tavaly év végén a karib-tengeri St. Maarten kikötőjében dolgozott a hajóján, amikor sodródni kezdett a tengeren. 

Eltartott egy ideig, amíg megjavítottam a vitorlát… Megpróbáltam visszamenni a kikötőbe, de elvesztettem az irányt… Megpróbáltam felhívni a barátaimat, a munkatársaimat, de megszakadt a kapcsolat. Így nem tehettem mást, csak leültem és vártam

 – mondta a férfi az őt megmentő kolumbiai haditengerészeknek.

Felírta a „segítség” szót a csónak hátuljára, és reménykedett abban, hogy valaki rátalál.

Meglepő fordulat

A történetet hallva az élelmiszergyártó cég úgy döntött, megkeresi a férfit, és egy hajót ajándékoz neki. Ez azonban nem ment olyan egyszerűen, mint gondolták, ezért az Instagram-oldalukon kértek segítséget..

„Ezt az üzenetet az internet tengerébe dobjuk, mert ha valaki segíthet megtalálni őt, az te vagy” 

– írta a cég a bejegyzésében. Az új hajó, amit szeretnének a túlélőnek ajándékozni, „teljes navigációs technológiával lesz felszerelve, hogy megelőzzék az újabb katasztrófát” – jegyezte meg a szóvivő. A cég egyébként már felvette a kapcsolatot a Dominikai Köztársaság kormányával, valamint a kolumbiai haditengerészettel, hogy megpróbálják kideríteni, hol lehet Francois.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!