Oktatástechnológiai kiállítás

2018.01.12. 15:55

Önálló standdal vesz részt Magyarország a londoni BETT Show-n

A részvétel az ország az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét jelzi – emelte ki a Digitális Jólét Program (DJP) közleménye pénteken.

A British Educational Training and Technology Show január 24. és 28. között lesz Londonban. A világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán és konferenciáján Magyarország 310 négyzetméteres standdal vesz részt – áll a közleményben.

A hangsúlyos magyar részvétel elősegíti a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetőséget ad a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárul a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez – írták.

A standnál az érdeklődők Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS), innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat ismerhetnek meg. A DOS célja, hogy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló, nyitott oktatási környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az oktatás és a képzés rendszerét a megfelelő digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül.

A Digitális Jólét Program lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorló pedagógusok, szakértők is ellátogathassanak a kiállításra. Ötven, pedagógusszervezetek által delegált pedagógus a rendezvényen személyesen is megismerheti majd a digitális oktatás korszerű eszközeit, módszereit.

A BETT Show – amely elsősorban az információs technológia oktatási célú felhasználásának példáit mutatja be – szakmai és egyben kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!