nem végleges adat

2019.07.12. 10:14

Komoly veszteségre számít a Daimler

A Mercedes-Benz autókat is gyártó Daimler pénteken arra figyelmeztette a befektetőket, hogy előzetes számításai szerint komoly veszteséggel zárta az idei második negyedévet.

A cég pénteken azt közölte nem végleges adatként, hogy a kamat- és adófizetés előtti (EBIT) vesztesége 1,6 milliárd euró lett az egy évvel korábbi 2,6 milliárd euró nyereség után.

A Daimler bejelentése szerint közel 1 milliárd euróval kellett növelni a Takata japán légzsákok visszahívásával összefüggő várható kiadások fedezetéül szolgáló tartalékszintet, és 1,6 milliárd euróval csökkentették az EBIT-eredményt a folyamatban lévő különböző, részben a dízelbotrány miatti jogi eljárásokkal kapcsolatos kiadások.

Fél órával a frankfurti tőzsde pénteki kereskedésének elindítása után, 9.30 órakor a Daimler árfolyama 0,8 százalék mínuszban állt, a kereskedést jóval nagyobb, 3 százalék körüli csökkenéssel indította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!