Rail Cargo Group

2019.09.04. 16:31

Palkovics: kiemelt érdek a vasút térnyerése a közlekedésben

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Rail Cargo Group magyarországi vállalataival.

Kiemelt fenntarthatósági érdek a környezetkímélő megoldások, a vasút térnyerése a közlekedésben, a személyszállításban és az árufuvarozásban egyaránt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rail Cargo Group magyarországi vállalataival.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy növelje a vasúti szállítási szolgáltatások színvonalát és hatékonyságát a közös közlekedéspolitikai célkitűzések elérése érdekében.

Palkovics László kiemelte:

a kormány eddig már 1500 milliárd forintot fordított a vasútvonalak, az állomások korszerűsítésére, és várhatóan októberben tárgyal a következő évek fejlesztési elképzeléseiről.

A kormány emellett tárgyal majd a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítésének konkrét terveiről is, amelyre mintegy 580 milliárd forintot fordítanának.

A miniszter elmondta:

a Rail Cargo Group Európa egyik legnagyobb vasúti árufuvarozási vállalata, amely évente 33 millió tonna árut mozgat az ország egész területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!