Járvány

2020.02.04. 12:18

Ideiglenesen leáll a Hyundai dél-koreai gyára a koronavírus miatt

A Hyundai dél-koreai autógyártó kedden megkezdte belföldi járműgyártásának teljes leállítását ideiglenes jelleggel, mert a koronavírus miatt komoly fennakadások vannak a kínai alkatrészszállításban. A japán Nissan pedig úgy döntött, hogy elhalasztja kínai gyárainak újraindítását.

A Hyundai Motor kedden számolt be arról, hogy péntekig fokozatosan beszünteti járműgyártását Dél-Koreában, mert megszakadt az alkatrészellátási lánc, számos kínai beszállító ugyanis leállította a termelést.

A Hyundai addig nem kezdi újra belföldi járműgyártását, amíg nem talál új beszállítókat, lehetőleg Dél-Koreában.

Dél-Korea tavaly 1,56 milliárd dollár értékben importált autóalkatrészeket Kínából a 2018. évi 1,47 milliárd dollár után.

Ugyancsak kedden jelentette be a Nissan, hogy elhalasztja négy kínai gyárának újraindítását. A holdújév ünnepnapjai alatt állt a Nissan-gyárak termelése, és a tervek szerint február 4-én kellett volna újraindulniuk. A cég kedden azt közölte, hogy három gyárában a termelés újraindítását február 10. utánra, negyedik gyárában még későbbre, 14. utánra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!