Bulvár-celeb

2021.10.21. 08:57

Megint levágott fejű holttestet találtak

Szerda délután egy férfi lefejezett és – szó szerint – kibelezett holttestére találtak a francia rendőrök a dél-franciaországi Vaucluse megye Bollène településén. A csendőrök tájékoztatták a francia médiát, hogy az elkövető elmenekült, ellene a hajtóvadászat megkezdődött.

Forrás: Shutterstock / llusztráció

Fotó: Shutterstock

A nyomozás elsődleges információ alapján a francia rendfenntartók „nem tartják valószínűnek„, hogy terrorcselekményről lenne szó, elmondásuk szerint ugyanis a feltételezett elkövető a lemészárolt áldozat rokona, aki súlyos skizofréniában szenved- írja az Origo.

A brutálisan megcsonkított holttestet a skizofrén férfi ápolói találtak meg, akik éppen a beteg ellenőrzésére érkeztek.

A hatóságok felszólították a francia lakosságot, hogy ne próbálják meg a menekülő 37 éves férfi útját állni, mert rendkívül veszélyes és a feltételezések szerint kés van nála.

A hajtóvadászatban

több mint 100 csendőr vesz részt, hozzájuk csatlakoztak még a városi önkormányzat kötelékébe tartozó rendőrök is.

Helikopter, keresőkutyás osztagok, motoros csendőrök fésülik át a Rhône-völgyének különösen dimbes-dombos vidékét.

Egy héttel ezelőtt, október 13-án egy 77 éves asszony fej nélküli holttestére bukkantak a tűzoltók a dél-franciaországi Hérault megye Agde nevű tengerparti fürdővárosában.

Az áldozat levágott fejét a testtől távolabb, a lakás nappalijának az asztalára látványosan kiállítva találták meg, Európában korábban szokatlan módon. A rituális gyilkosság elkövetőjét azóta elfogták, a meggyilkolt asszony bejárónőjének volt férje bosszúból ölte meg az idős nőt, akit ki is fosztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!