borzasztó

2021.11.06. 10:22

Sokkoló: 8 ember meghalt, rengetegen megsebesültek egy koncerten

Legalább nyolcan meghaltak és sokan megsérültek helyi idő szerint pénteken, a Texas államban rendezett Astroworld nevű zenei fesztiválon kitört pánik nyomán.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nyolc ember meghalt és több százan megsérültek Travis Scott rapper teltházas koncertjén a texasi Astroworld Fesztivál nyitóestéjén. 50 ezres tömeg érkezett, beszorultak a színpad elé és kitört a pánik.

A tűzoltók menekítették az embereket, 17 látogatót kellett kórházba szállítani,

közülük 11 szíve le is állt a mentés közben, ott, a koncert közben próbálták újraéleszteni őket.

Az ABC13 televízió értesülése szerint a tömegben többeket agyontapostak. A helyi hatóságok egyelőre azt közölték, hogy az ügyben vizsgálat indult, a houstoni rendőrség parancsnoka, Troy Finner pedig óvott attól, hogy bárki korai következtetéseket vonjon le, hozzátéve, hogy az este folyamán még nem derítettek ki mindent.

A fesztivál szervezői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre, a további programokat lemondták.

A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikőjük mindössze tíz éves volt.

Már a beengedésnél is káosz tört ki, több ezren ugyanis, akiknek nem volt jegye, megpróbálták a beengedőkapukat áttörni – írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!