Hatalmas fájdalom

2022.01.19. 06:04

Felfoghatatlan tragédia: egy leszakadó faág okozta a 14 éves Patrik halálát

Olyan erős szél tombolt Nyitrában, hogy fákat döntött le. Egy robusztus faág pedig egyenesen egy fiatal iskolásra zuhant.

A szabadban töltötték az idejüket a nyitrai általános iskolás diákok egy futballstadion melletti bicikliút környékén. A fiatalok a szeles idő ellenére indultak sétálni, csakhogy ez tragédiába torkollott.

Az erős szél leszakított egy rendkívül nagy faágat, az pedig a gyerekekre zuhant. Az eset során a 14 éves Patrik meghalt, két másik diákot pedig kórházba kellett szállítani 

– írja a Parameter nyomán a Bors.

A borzalmas tragédia miatt a gyerekek tanítónőjét is megvádolták, valamint azt a vízgazdálkodási vállalatot is, akinek a területén állt a fa. Később a vizsgálatok mindkét félt felmentették a bűncselekmény terhe alól.

A tragikusan fiatalon elhunyt Patrik családja részben egyetértett az ítélettel, de fellebbezést nyújtottak be a vízgazdálkodási vállalattal szemben. A Nyitrai Kerületi Ügyészség viszont azt indokolatlannak tartotta, így el is utasította.

A fiatal fiú halála után a város több részén is ellenőrizték a fák állapotát, hogy hasonló tragédia ne következhessen be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!