Tizenegy éve tűnt el

2022.03.23. 06:22

Szomorú hírt közöltek a rendőrök Madeleine McCann családjával

A szülők nem adják fel a reményt és folytatni fogják a nyomozást. Tizenegy év telt el a kislány eltűnése óta.

A Madeleine McCann eltűnésének ügyében folytatott nyomozás 11 évvel a kezdete után lassan véget ér. A Scotland Yard még ebben az évben lezárja a Grange műveletet, amit négy évvel Maddie eltűnése után indítottak el.

A The Sun oldalának egyik forrása szerint jelenleg nem tervezik a nyomozás folytatását. A Grange művelet véget ér. A csapat munkája várhatóan őszre befejeződik.

Így jóllehet, a rendőrök az aktív nyomozást nem folytatják tovább, az ügy aktáját újra megnyithatják, ha további áttörések következnek be a jövőben.

Eddig a nyomozók folyamatos támogatásokban részesültek, de e hónap végén lejár a finanszírozásuk. A művelet összességében mintegy 13 millió fontba (kb. 5,9 milliárd) került. Így félő, hogy úgy zárul majd le az akta, hogy sem Madie-t nem találják meg, sem pedig az nem derül ki, mi történt vele.

Mindez pedig annak fényében történik, hogy tavaly a nyomozócsapat korábbi főnöke, Dame Cressida Dick leköszönő beszédében még azt nyilatkozta: addig fogják folytatni Madie keresését, amíg van még mit kivizsgálni.

Az elmúlt években a grange-i csoportot 40 rendőrről mindössze 4 nyomozóra csökkentették, akik Mark Cranwell főfelügyelő vezetésével dolgoznak jelenleg. McCannék úgy tudni, hogy tisztában vannak azzal, hogy a brit rendőrség nyomozása a végéhez közeledik.

Madeleine McCann szülei azonban megfogadták, hogy soha nem fogják abbahagyni a keresést, amit meg is tehetnek a Madeleine Alapítvány számára gyűjtött pénzből. Az alapnak jelenleg több mint 900 000 fontja (305 millió forint) van – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!