Eltemették

2022.06.04. 21:00

Könnyek között búcsúzott családja a New Yorkban meggyilkolt Orsolyától

Hazahozták eltemetni az április végén megtalált családanya hamvait.

A tragédia részleteiről a Bors is többször beszámolt. Orsolyát nemrég eltemették, búcsúztatóján megható szavakkal köszönt tőle családja, hamvait azonban szülőföldjére, Magyarországra hozták haza. Búcsúztatóját Amerikában tartották, ahol gyászoló szerettei megható szavakkal köszöntek el tőle.

Budapesti szerelem

A búcsúztatón, a Forest Hills-i templomban megtört férje, Howard Klein könnyek között itt idézte fel, hogyan ismerkedtek meg hosszú évekkel ezelőtt Budapesten:

"Orsolya, milyen szép név – gondoltam, miután bemutattak minket, de kimondani nem tudtam" – mondta elcsukló hangon Howard. A páros egy karácsonyi bulin találkozott 1994-ben Budapesten, és szinte azonnal egymásba szerettek, szerelmes leveleket váltottak, együtt utaztak, majd Orsolya Howardhoz költözött.

"Csak ideiglenesnek szántuk az összeköltözést. Én éppen karrierem kezdetén álltam, nem akartam lekötni magam. De fél évvel később elmondtam neki, hogy szeretem és nem akarom, hogy elköltözzön" – mesélte a férfi.

A családi sírban helyezték el

A búcsúztatót ugyan – a New York Post szerint –, Forest Hills-en tartották, ahol a család is élt, a szertartás után azonban Orsolya hamvait Magyarországra szállították, ahol a családi sírhelyen helyezték örök nyugalomra, a már elhunyt szerettei mellett. A megemlékezésen két gyermekük közül az idősebbik, Jamie beszélt.

"Amikor anyámra gondolok, minden munkája, amit a nevelésünkbe fektetett, eszembe jut. Aki csak ismerte, pontosan tudta, mennyire szeretett engem, és testvérem, Leót, ami minden tettében tükröződött is" – mondta a gyászoló kamasz. "A mi boldogságunkban találta meg a sajátját, erre emlékeznünk kell. Az volt a szenvedélye, hogy boldoggá tegye a gyermekeit" – emlékezett elcsukló hangon az éppen érettségire készülő fiatal. Hozzátette, édesanyját mindenki szerette, Jamie kamasz barátai is:

"Kedves volt és befogadó, ezt tükrözte minden tette, ezt látta benne mindenki."

A gyilkos összevissza beszél

Eközben az Orsolya meggyilkolásával vádolt ezermester, David Bonola is bíróság elé állt. Mint ismeretes, a férfi este rontott rá a családanyára, akiről azt állította, hogy viszonya volt vele, ezzel szemben az asszony ismerősei szerint ez csupán az ezermester agyszüleménye. 

Bonola azonban legutóbbi meghallgatásán még ennél is hajmeresztőbb vallomással hozakodott elő: azt állította, hogy aznap békülni ment az 51 éves asszonyhoz, aki viszont nem akarta újrakezdeni a kapcsolatukat, végül pedig azzal vádolta meg a családanyát, hogy HIV vírussal fertőzte meg. 

Az asszony tagadta, hogy ez történt volna, viszont Bonola nekiesett. Ha bebizonyosodik, hogy a férfi gyilkolt, 25 év börtönre ítélhetik.  

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!