Filmtett nyári alkotótábor

2018.04.10. 16:06

Pályakezdő fiatalokat várnak az erdélybe

A táborba 18-35 éves Kárpát-medencei magyar fiatalokat várnak. A részvétel pályázathoz kötött, a jelentkezési határidő április 22-én jár le.

A Marosvásárhely közelében levő Nyárádszentlászlón július 30. és augusztus 10. között zajló alkotótáborban pályakezdő operatőrök, gyártásvezetők, rendezőasszisztensek, filmszínészek, hangmérnökök és vágók vehetnek részt. Velük kilenc csoportban foglalkoznak majd a szakemberek: lesz forgatókönyvíró-rendező, animációs rendező, animátor, rendezőasszisztens, operatőr- és segédoperatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer, valamint színész csoport.

A rendező csoportot Hajdu Szabolcs, az operatőri csoportot Marosi Gábor irányítja. A vágó csoport vezetője a háromszoros Arany Olló díjas Czakó Judit, a hangmérnökök mentora Várhegyi Rudolf és Székely Tamás lesz. A filmszínészekkel Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs foglalkozik, a rendezőasszisztensek Páll Zsolttól tanulhatnak. A gyártásvezető-producer csoport mentora Nemes Jeles Veronika és Boros Melinda, a Román Országos Filmközpont igazgatótanácsának tagja lesz. Az animációs rendezőket és animátorokat Patrovits Tamás, a budaörsi Illyés Akadémia animációs szakának vezetője és Vácz Péter fogja irányítani.

A teljes pályázati felhívás a következő honlapon érhető el: http://www. filmtettworkshop.ro/hu/2018/felhivas„ target=”_blank„ .

Címkék#filmtett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!