új évad

2018.09.18. 17:34

Potom pénzért mehetnek a fiatalok a milánói Scalába

Huszonöt év alatti fiatalok 2 euróért (650 forintért) vásárolhatnak jegyet a decemberrel kezdődő új évadban a milánói Scala egyes előadásaira – jelentette be Alberto Bonisoli olasz kulturális miniszter, miután találkozott kedden a világhírű operaház főigazgatójával, Alexander Pereirával.

A 2018/19-es szezonban a Scala 15 opera- és 7 balettelőadását nyitják meg a kispénzű fiatalok előtt, előadásonként 100, vagyis egy évadban összesen 2200 jegyet tartanak fenn számukra. A cél a minőségi kultúra közelebb vitele a fiatal nemzedékekhez, amelyek vagy idegenkednek tőle, vagy anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak.

A miniszter szerint az akcióhoz csatlakozott a többi 14 olaszországi operaház is. Egyelőre nem esett szó arról, hogy a kedvezmény vonatkozik-e a külföldiekre is.

A 25 éven aluliak a jövőben két euróért léphetnek be az olaszországi állami múzeumokba is, ez a kedvezmény a külföldiekre is vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!