Nem ponyvaregény

2018.10.09. 12:09

Tarantino elszabadul a Müpában

Az ikonikus filmjeinek csodálatos hangulatát olyan kiváló énekesek idézik fel, mint Fischl Mónika, Tóth Gabi, Veréb Tamás és Király Viktor.

A MÜPA A mozi hangjai címet viselő produkciójának második koncertjén október 15-én az ötszörös Oscar- és hétszeres Golden Globe-díjas rendező, Quentin Tarantino nyomába erednek. Az egyedülálló produkcióban olyan világhírű filmek zenéi csendülnek fel, amelyeket ilyen formában még sehol nem hallhatott a közönség.

Az esten közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar és a VoiceStation kórus, vezényelni pedig a filmzenék és a crossover kiváló képviselője, Pejtsik Péter fog.

Az Echo TV Kultúrklubjának vendégeként Király Viktor arról beszélt, hogy nem minden Tarantino-filmért rajong egyformán, van olyan köztük, ami számára már „túl sok”, de

a rendező legjobb pillanatait, az igazi tarantinós hatásokat mindig annak köszönhetőnek tartja, hogy ennél a rendezőnél nagyon együtt él a kép és a zene.

Mint mondta: Tarantino modernségét az is jelzi, ahogyan a filmjeiben a dallamokkal bánik. Az első hangok után már azonosítani lehet egy egész filmet – emelte ki Király Viktor, hangsúlyozva, hogy ez mennyire ritka teljesítmény a filmművészetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!