a magyarok is jól szerepeltek

2019.04.07. 19:55

Szerb versenyző nyerte a 24 órás rejtvényfejtő bajnokságot

Az idei, 19. rejtvényfejtő maratonra 14 országból 33 versenyző nevezett be.

A szerb Nikola Zivanovic nyerte a 24 órás budapesti rejtvénybajnokságot vasárnap. István György, a verseny főszervezője az MTI-nek elmondta: a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén a versenyzőknek 24 óra alatt 13 fordulóban kellett minél több logikai feladványt megoldaniuk.

A győzelmet az utolsó fordulóban szerezte meg az immár négyszeres rejtvénymaraton-győztes, szerb Nikola Zivanović az angol Neil Zussman előtt. A feladványok – a nemzetközi szabályoknak megfelelően – „nyelv- és kultúrasemlegesek” voltak, így nem okozott problémát a különböző országból érkező játékosok szellemi tudásának összemérése.

István György hozzátette: a magyar játékosok közül idén hárman is a legjobb tíz között végeztek, Madarassy Pál az ötödik, Gyimesi Zoltán a 8., míg Samu Viktor a 9. lett. Ők valamennyien tagjai annak a magyar csapatnak, amelyik a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerezett. A verseny főszervezője megjegyezte: idén ősszel Németországban rendezik meg a szudoku- és rejtvényfejtő világbajnokságot, a világbajnokságra a magyar válogatóversenyt május 25-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!