Kiállítás

2019.05.03. 12:15

Magyar fotóművészek munkáit is bemutatták Pekingben

Kemény Zoltán, Tarr Hajnalka és Tóth György munkái is megtekinthetőek a nemzetközi tárlaton.

Három magyar kortárs fotóművész munkáit is bemutatták a kínai fővárosban 14. alkalommal megrendezett Art Beijing nemzetközi művészeti kiállításon.

A május 1. és 3. között rendezett eseményen a kiállított műveket öt kategóriába sorolták: kortárs és klasszikus művészet mellett a dizájn és a köztéri művészet területeihez tartozó alkotásokkal, valamint fiatal művészek munkáival ismerkedhettek a látogatók. Ezek mellett a szervezők külön figyelmet fordítottak a nyomattechnika bemutatására, valamint panelbeszélgetésekkel tették színessé a háromnapos rendezvényt.

A húsz ország 190 művészeti intézetéből érkező alkotások között a Pekingi Magyar Kulturális Intézet jóvoltából három magyar kortárs fotóművész – Kemény Zoltán, Tarr Hajnalka és Tóth György – munkáit is kiállították.

A szervezők előrejelzései szerint a tárlat idén mintegy százezer embert vonzhat.

Kemény Zoltán úgy nyilatkozott: a kiállításon látható munkái, melyeket az általa megalkotott „manogram” műfajba sorol, a kézfejéről készült fotók sokszoros egymásra helyezésével készültek. A kezek rajzolata, a bőr gyűrődése, barázdái alkotta vonalak adják azt a különleges látványt, melynek értelmezését a nézők fantáziájára bízza – fogalmazott.

Kemény Zoltánnak április 26-án önálló kiállítása is nyílt a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben.

Erdész László, a magyar alkotások pekingi megjelenését szervező szentendrei Erdész Galéria vezetője hangsúlyozta: Kínában nagy az érdeklődés a magyar művek iránt, az Art Beijingen való részvételnek köszönhetően újabb meghívást kaptak egy pekingi magánmúzeumtól, mellyel 200 nagy méretű kép kiállításáról tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!