Járvány

2020.07.05. 09:00

Ismét megnyitja kapuit a londoni National Gallery

A nagy londoni galériák közül elsőként a National Gallery fogad újra látogatókat a koronavírus-járvány miatti leállás után: a brit nemzeti képtár július 8-án nyitja meg újra a kapuit.

LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 23: Galleries remain closed due to COVID-19 lockdown measures in London, England on June 23, 2020. British government prepares to reduce social distancing guideline from 2 meters to 1 meter and allow cinemas, museums and galleries to open alongside pubs, restaurants and cafes from July 4 on. Ilyas Tayfun Salci / Anadolu Agency

Forrás: AFP

Fotós: Ilyas Tayfun Salci

A BBC News szerint több másik intézmény is ismertette a terveit: a londoni Királyi Művészeti Akadémia – csökkentett nyitva tartási idővel – július 9-től, a Barbican galériája július 13-tól, a négy Tate múzeum július 27-től fogad ismét látogatókat.

A brit kormány a múlt héten jelentette be, hogy a múzeumok és galériák kinyithatnak szombattól, akárcsak a mozik, a pubok, az éttermek, a szállodák, a fodrászatok, a könyvtárak, a vidámparkok és az állatkertek.

A brit kulturális és művészeti intézmények többsége azonban nem él az újranyitás lehetőségével, sokuk nem tud ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni a kormány által előírt biztonsági irányelvekhez.

Az intézmények egy része, köztük a British Museum és a Természettudományi Múzeum még nem közölt pontos dátumot, de azt megerősítették, hogy nem nyitnak ki szombaton. Néhány múzeum csak augusztustól vagy szeptembertől fogad újra látogatókat.

A National Gallery, a Tate, a Barbican és a Royal Academy minden látogatójának időpontra szóló jegyet kell majd váltania a belépéshez. Egyes intézményekben kötelező, másokban ajánlott lesz a maszkviselés. A biztonsági előírások között szerepel továbbá a távolságtartás is.

Borítókép: a londoni National Gallery

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!