rocktörténelem

2021.03.25. 15:31

Legendás zenészek Gretsch-gitárjait árverezik el Los Angelesben

Eladásra kínálnak egy Silvertone Danelectro gitárt is, amelyen George Harrison néhai Beatles-tag és barátja, zenésztársa, Tom Petty játszott

George Harrison (Beatles) lors d'un concert à Milan, en juin 1965 (Photo by leemage / Leemage via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Leemage via AFP

Több száz Gretsch-hangszert, köztük Bono, George Harrison és Tom Petty gitárjait árverezik el a hétvégén Los Angelesben.

A Julien's aukciósház szerint a híres Irish Falcon 6136 elnevezésű Gretsch elektromos gitár zöld színű prototípusa, melynek koptatólemezét a The Goal is Soul felirat díszíti, és a U2 frontembere, Bono játszott rajta, az előzetes becslés szerint akár 10 ezer dollárért (több mint 3 millió forint) is elkelhet.

Eladásra kínálnak egy Silvertone Danelectro gitárt is, amelyen George Harrison néhai Beatles-tag és barátja, zenésztársa, Tom Petty játszott. A hangszert 1987-ben ajándékba kapta Fred Gretsch, a céget 1883-ban New Yorkban alapító mannheimi Friedrich Gretsch unokája.

A Travelling Wilburys együttes Gretsch-gitárjainak prototípusa 40 ezer dollárt is hozhat.

A hangszerek mellett zenei emléktárgyakat is tartalmazó gyűjtemény eladásából származó teljes bevételt a Gretsch-alapítvány kapja, hogy a Georgia Southern Egyetem zenészhallgatóit támogassa.

Borítókép: George Harrison a Beatles tagjaként 1965-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!