nemes ügy

2021.04.20. 10:16

Fel nem használt Broadway-plakátok bevételei támogatják a színházi világ rászorultjait

Az ötlettel a pandémia miatt munkájukat elvesztő kollégáknak segítenek.

2720043 09/29/2015 Billboards on Palace Theatre on New York's Times Square. Natalia Seliverstova/Sputnik (Photo by Natalia Seliverstova / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sputnik via AFP

A Broadway híres előadásainak plakátjait készítő Frank Verlizzo fel nem használt plakátterveinek nyomatait árulja, hogy azok bevételéből a színházi világ rászorultjait segítő szervezetet támogasson.

A Kabaré, az Equus vagy a Matilda című darabokhoz tervezett, de végül el nem fogadott plakátváltozatok eladásával a Broadway Care/Equity Fights AIDS elnevezésű nonprofit szervezetnek gyűjt pénzt a művész.

Mint a Fraver művésznéven alkotó grafikus elmondta: olyan munkáiról van szó, amelyeket különösen szeret és amelyekről nem gondolta, hogy valaha látni fogja őket a közönség, így most csodálatos érzés számára, hogy nyilvánosság elé kerülnek.

A művész 16 plakátjának bekeretezett példányait 399 dollárért (120 ezer forintért) lehet megvásárolni.

A plakátok között van Az oroszlánkirályhoz készített poszterváltozat, amely Mufasa király és Szimba mancsainak lenyomataiból áll a múltat és a jövőt szimbolizálva. A hivatalos plakát a szigorú, sörényes oroszlánfejet ábrázoló alkotás lett.

A Matilda című musical alternatív poszterén például a fantáziadús lány arcát az ábécé betűiből rajzolta meg, de a producerek végül a West End-i előadás plakátját tartották meg.

Verlizzo hangsúlyozta, hogy a segítségnyújtás a pandémia idején nem kérdéses, hiszen a színházi ágazatban nagyon sokan veszítették el munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!